Nieuws

Teleurstellende interlandperiode voor Taylor: 'Komt met litteken terug bij Ajax'

Teleurstellende interlandperiode voor Taylor: 'Komt met litteken terug bij Ajax'

29-03-2023 07:36
7

Jan van Halst weet dat Kenneth Taylor na de interlandperiode met een 'litteken' terug zal komen bij Ajax. De middenvelder werd na een teleurstellend optreden tegen Frankrijk al na ruim een half uur gewisseld door Ronald Koeman.

Taylor begon afgelopen vrijdag in de basisopstelling bij Oranje, maar wist geen indruk te maken. Na een snelle 3-0 achterstand, werd de Ajacied het kind van de rekening. Hij werd in minuut 33 gewisseld voor Wout Weghorst. "Die jongen komt nu met een litteken terug bij zijn club", zegt Van Halst tegenover het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax zal die zorg de komende weken dan ook echt aanwezig moeten zijn om die jongen hier zo snel mogelijk van op te laten krabbelen. Ja. Het blijft topsport."

Foppe de Haan, voormalig trainer van onder meer sc Heerenveen en Jong Oranje, vindt ook dat Taylor 'deftige nazorg' moet krijgen. "Iedereen is daarin anders. Duidelijk is wel dat zo’n jongen nu eelt op zijn ziel heeft. Dat moet je met elkaar wegpoetsen zodat hij weer belangrijk wordt voor club en land. Hij kan echt wel goed voetballen. Niet voor niets heeft iedere trainer vertrouwen in hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!