Argentinië heeft geen kind aan Curaçao: Messi maakt honderdste interlanddoelpunt

29-03-2023 06:45 Laatste update: 07:36

Argentinië heeft het vriendschappelijke duel met het Nederlands getinte Curaçao overtuigend gewonnen. Na een ruststand van 5-0 won de regerend wereldkampioen uiteindelijk met 7-0.

Argentinië begon dinsdagnacht met hun sterkste basisopstelling aan het duel met Curaçao. De uitploeg, waar onder meer Vurnon Anita (RKC Waalwijk), Cuco Martina (NAC Breda) en Roshon van Eijma (TOP Oss) aan de aftrap verschenen, had niks in te brengen tegen Lionel Messi en consorten. Curaçao kon de regerend wereldkampioen tot minuut twintig van scoren houden, maar toen stond de Argentijnse spelmaker op. Het doelpunt van Messi leverde een prachtige mijlpaal voor hem op: zijn honderdste interlanddoelpunt.

Na de 1-0 van Messi denderde Argentinië door in Estadio Único Madre de Ciudades. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een ruststand van 5-0. Messi had drie doelpunten voor zijn rekening genomen, terwijl Nico González en Enzo Fernández ook een duit in het zakje hadden gedaan. Na de rust ging de Argentijnse storm even liggen tot minuut 78. Ángel Di Maria schoot vanaf de penaltystip de 6-0 op het scorebord, Gonzalo Montiel bepaalde de eindstand op aangeven van Paulo Dybala: 7-0.