Nieuws

De Bruyne lovend over nieuwe bondscoach: 'Heeft al een bepaalde basis gelegd'

De Bruyne lovend over nieuwe bondscoach: 'Heeft al een bepaalde basis gelegd'

28-03-2023 23:48 Laatste update: 23:49

Kevin De Bruyne is een gelukkig man na de 2-3 overwinning op Duitsland. De Belgische middenvelder pakte met twee assists en een doelpunt de absolute hoofdrol.

"Het was een leuke wedstrijd", reageert De Bruyne na afloop, geciteerd door het Nieuwsblad. "De eerste 30 minuten waren heel goed, vol inzet. Het is goed om te zien dat we zo goed kunnen zijn. Daarna liep het iets moeilijker, maar het is logisch dat je tegen een ploeg als Duitsland ook in de problemen komen. De Duitsers kwamen wat beter in het spel en zetten beter druk. De tweede helft moesten we onze momenten wat zoeken. Het laatste kwartier was afzien, maar het is goed om te zien dat deze ploeg dat ook kan."

De nieuwe bondscoach Domenico Tedesco kan rekenen op lof van De Bruyne. "Het is leuk om zo te spelen, leuk voor iedereen. Niet alleen met de bal, ook defensief. De coach heeft al een bepaalde basis gelegd, qua opbouw bijvoorbeeld. Zijn manier van spelen zit er al een beetje in, maar er zijn natuurlijk ook momenten waarop het nog een beetje zoeken is. Maar na acht dagen samen is dit het beste wat we konden doen denk ik", aldus de middenvelder van Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!