Nieuws

De Boer begrijpt kritiek op Van Dijk: 'Het is altijd een probleem bij hem geweest'

De Boer begrijpt kritiek op Van Dijk: 'Het is altijd een probleem bij hem geweest'

28-03-2023 22:08

Ronald de Boer kan de kritiek op Virgil van Dijk wel begrijpen. De analist stelt dat de Oranje-captain nooit een ster was in het opbouwen en daar wordt hij nu op afgerekend.

Marco van Basten en Ruud Gullit waren totaal niet onder de indruk van het spel van Van Dijk. "Het is altijd een probleem bij hem geweest", reageert De Boer op de vraag of hij zich kan vinden in de kritiek op Van Dijk. "De opbouw is nooit zijn sterkste punt geweest. Zijn sterke punten zijn: heersen in de verdediging, tegenstanders uitschakelen en af en toe een bal erin koppen. Hij is geen type Daley Blind qua passing. Hij staat ook nog eens links in het centrum, dus dan is die kritiek te makkelijk."

Van Dijk maakte in de afgelopen twee interlands met Oranje geen sterke indruk en heeft het bij Liverpool ook lastig. "Hij is nu wel een beetje afwachtend met het doordekken. Ik vind hem niet meer het initatief nemen en minder overtuigend", aldus De Boer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!