Nieuws

Hamstra 'voor de bus gegooid bij Ajax': 'Wordt maar één iemand op afgerekend'

Hamstra 'voor de bus gegooid bij Ajax': 'Wordt maar één iemand op afgerekend'

28-03-2023 20:21
4

Gerry Hamstra wordt te veel als verantwoordelijke aangewezen van de malaise bij Ajax, vindt Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens de Ajax-watcher hebben Susan Lenderink en Klaas-Jan Hunterlaar er evenveel aan bijgedragen.

"Gerry Hamstra is door Susan Lenderink en Klaas-Jan Huntelaar voor de bus gegooid bij Ajax", steekt Verweij van wal in de KickOff-podcast. "Ze zijn afgelopen zomer met z'n drieën opgetrokken en hebben het hele transferbeleid voor rekening genomen, af en toe met assistentie van Edwin van der Sar. Het is een grote puinhoop geworden en daar wordt één iemand op afgerekend."

"Hamstra heeft heel veel fout gedaan en ik snap dat er koppen moeten rollen, maar het is heel makkelijk om Hamstra eruit te gooien en Lenderink door te laten gaan alsof er niks gebeurd is", gaat Verweij verder. "Ze heeft geen verstand van transfers en daar zal ze ook nooit verstand van krijgen. Ze heeft wel heel veel verstand van cijfertjes en misschien moet ze zich daar in de toekomst mee bezig gaan houden."

Prestaties Lenderink

Verweij is niet bepaald te spreken over het functioneren van Lenderink. De directeur houdt zich bezig met de verkeerde dingen. "Ze vindt het machtig mooi om bij de onderhandelingen te zitten. Op momenten dat ze aan de rem moet trekken, doet ze het niet. Op momenten dat ze wel aan de rem moet trekken, doet ze het wel. Iedereen binnen de organisatie lacht haar een beetje uit. Ze heeft er echt een puinhoop van gemaakt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!