Nieuws

'SC Heerenveen strikt op korte termijn Veerman-vervanger met RKC-verleden'

'SC Heerenveen strikt op korte termijn Veerman-vervanger met RKC-verleden'

06-01-2022 14:59 Laatste update: 15:51

SC Heerenveen is dicht bij het vastleggen van Anas Tahiri. De voormalig RKC Waalwijk-aanvoerder moet de vervanger worden van de naar PSV vertrokken Joey Veerman.  

Afgelopen zomer verruilde Tahiri de Brabantse formatie nog voor het Romeense CFR Cluj, met wie hij Champions League-voetbal hoopte te spelen. Nadat de huidige koploper van de Liga 1 al strandde in de voorronde van het miljardenbal, vond de ploeg ook zijn Waterloo in de Europa League-voorrondes. Daardoor stroomde Cluj de Conference League in, waarin het in een poule met onder meer AZ roemloos als laatste eindigde.  

In alle Europese duels kwam Tahiri tot welgeteld nul minuten. Na slechts zeven optredens in de Roemeense competitie is het contract van de middenvelder ontbonden op zijn verzoek, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant weet dat er een contract tot medio 2024 voor de Belg klaarligt in Friesland en dat de officiële aankondiging van de transfer snel volgt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!