Nieuws

Ajax moet 'opnieuw beginnen' in strijd om titel: 'Maar zullen hoop nooit opgeven'

Ajax moet 'opnieuw beginnen' in strijd om titel: 'Maar zullen hoop nooit opgeven'

28-03-2023 18:37
2

Ajax zal, met trainer John Heitinga voorop, de hoop op de titel niet snel opgeven. De opvolger van Alfred Schreuder staat met de Amsterdammers zes punten achter op Feyenoord, maar het geloof is er nog steeds.

In gesprek met Ajax TV blikt Heitinga tijdens de interlandbreak terug op zijn eerste maanden als eindverantwoordelijke bij de Amsterdammers. De 39-jarige trainer maakte na het ontslag van Schreuder de overstap van Jong Ajax naar Ajax 1. "Het is een groep die je op dat moment nog niet goed kent", aldus de oud-verdediger."Sommige spelers ken je heel goed, maar in die groep heb je te maken met irritatie en frustratie. Er waren zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. Ik heb toen direct tegen iedereen, ook de spelers, gezegd dat het we het gezamenlijk moeten doen."

"We moesten vertrouwen terugkrijgen in de groep", gaat Heitinga verder. "Ik ging daarvoor terug naar hoe ik zelf als speler was. Ik heb best wel wat trainers gehad. Ik probeer daarvan alle informatie te verzamelen en dan probeer je zo snel mogelijk in de relatie te komen met de speler."

"We zitten nu in een fase waarin we weer opnieuw moeten beginnen", doelt Heitinga op het feit dat De Klassieker tegen Feyenoord met 2-3 verloren werd in de eigen Johan Cruijff Arena. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt daardoor nu zes punten, terwijl Feyenoord ook een ogenschijnlijk makkelijker programma heeft. "We hebben nog een pittig programma, maar we zullen de hoop nooit opgeven.''

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!