Exclusive

1 april steeds dichterbij: waarom moeten clubs duidelijkheid geven voor die datum?

1 april steeds dichterbij: waarom moeten clubs duidelijkheid geven voor die datum?

30-03-2023 07:50 Laatste update: 07:50

Binnenkort breekt 1 april weer aan. De datum dat Nederlandse clubs spelers duidelijkheid over hun toekomst moeten geven. Wat houdt die regel precies in? VoetbalNieuws legt het uit.

Spelers met een aflopend contract moeten uiterlijk 1 april duidelijkheid van hun club hebben gekregen over hun toekomst. Aflopende contracten moeten voor die datum formeel worden opgezegd. Als dat niet gebeurt, dan worden de verbintenissen automatisch onder dezelfde voorwaarden als het aflopende contract verlengd.

Deze regel geldt alleen voor spelers die niet aan het einde van het eerste contract wat ze hebben getekend voor de club zitten. Het geldt voor spelers die al vaker hebben verlengd. Mocht een contract inderdaad formeel worden opgezegd, dan betekent dat niet automatisch dat de speler ook vertrekt bij die club. Er kan immers nog altijd over een nieuw contract onderhandeld worden.

Het kan ook zo zijn dat er spelers een optie hebben in hun contract voor een x aantal jaar. Deze kan door de club eenzijdig gelicht worden. Ook dit moet voor 1 april gedaan worden.

Zit je nog steeds met vragen? Stel ze vooral in de reacties.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!