Nieuws

Excelsior grijpt in: El Yaakoubi aanvoerder af na incident met OneLove-banner

Excelsior grijpt in: El Yaakoubi aanvoerder af na incident met OneLove-banner

28-03-2023 16:40
1

Excelsior heeft ingegrepen naar aanleiding van het tumult dat ontstaan is rondom captain Redouan El Yaakoubi. De Kralingers zien zich genoodzaakt de aanvoerdersband van de verdediger af te nemen.

Voorafgaand aan het thuisduel met SC Cambuur weigerde El Yaakoubi - voor de tweede maal dit seizoen - om de OneLove-aanvoerdersband te dragen. Bij de thuiswedstrijd tegen de Friezen poseerden de Excelsior-spelers voor de aftrap voor een grote OneLove-banner waarmee aandacht gevraagd werd voor het tegengaan van racisme en discriminatie. El Yaakoubi en Marouan Azarkan weigerden hieraan deel te nemen.

In een lang statement op de clubsite licht Excelsior het besluit toe. 'Noch Excelsior Rotterdam, noch Redouan el Yaakoubi discrimineert of distantieert zich van welke bevolkingsgroep dan ook', aldus de Rotterdammers in het persbericht. 'Dat dit beeld ontstaan is betreuren we ten zeerste, iets wat we overigens ook zeker onszelf kwalijk nemen.'

'Veel ruis en onbegrip op de club'

'Afgelopen dagen hebben we heel bewust even afstand van de situatie genomen om niet vanuit emotie of onbegrip te handelen op een onderwerp dat, helaas, zo beladen is.' Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner blijkt voor Excelsior de druppel te zijn geweest. Dat zorgt volgens de club 'voor veel ruis en onbegrip'. 'Daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is.'

'Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie.' Wie de nieuwe aanvoerder van Excelsior is, is vooralsnog niet duidelijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!