Opinie

Vertonghen bedankte voor Ajax-terugkeer: Voor mij was het toen geen optie

Vertonghen bedankte voor Ajax-terugkeer: "Voor mij was het toen geen optie"

28-03-2023 16:27

Jan Vertonghen keert gedurende zijn actieve spelerscarrière niet meer terug bij Ajax. De RSC Anderlecht-verdediger geeft daarnaast aan in het verleden de kans op een terugkeer naar Amsterdam te hebben laten schieten.

In de podcast Football is Life van Siem de Jong en Daley Blind krijgt Vertonghen de vraag voorgeschoteld of hij ooit nog eens terugkeert bij Ajax. "Als speler lijkt die kans mij niet aanwezig", aldus de Belgische oud-speler van de hoofdstedelingen. "Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua kwaliteit. Ajax aast op een ander niveau dan mannen van 36", vervolgt Vertonghen met een kwinkslag. "Het is niet realistisch."

In het verleden was de Rode Duivel meermaals in gesprek over een terugkeer. "Die kans was er wel een aantal keer, maar voor mij was het niet het juiste moment. We speelden een keer meer Tottenham in de Champions League tegen Juventus. Daley (Blind, red.) was toen nog niet teruggekeerd bij Ajax. Ik kreeg een berichtje van Overmars met de vraag of ik zin had om terug te komen. Voor mij was dat toen geen optie. Ik was 29 en Ajax had toen nog niet de lijn ingezet van de laatste jaren. Ik heb toen gezegd dat het niet het juiste moment was."

In 2020 verliet Vertonghen Tottenham Hotspur om zijn geluk bij Benfica te beproeven. Een terugkeer naar Ajax was destijds echter niet aan de orde. "Daley speelde centraal en deed dat goed. Mensen dachten dat ik toen Benfica boven Ajax verkoos, maar Ajax was toen helemaal geen optie."

De deur helemaal dichttrekken naar Amsterdam, doet Vertonghen niet. "Misschien in een andere functie. Ajax is op en naast het veld een interessante club en een interessant bedrijf. Met Siem (De Jong, red.) doe ik een studie slash cursus. Dat belicht alles van de bedrijfskant van het voetbal. Ajax is een blauwdruk van hoe het moet op het gebied van marketing, eventorganisatie of visie. Ajax blijft wel superinteressant."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!