Transfernieuws

'PSV doet nieuwe poging voor Branthwaite, maar moet boven de tien miljoen zitten'

'PSV doet nieuwe poging voor Branthwaite, maar moet boven de tien miljoen zitten'

28 maart - 12:38

PSV zal diep in de buidel moeten tasten wanneer het Jarrad Branthwaite in wil lijven van Everton. Volgens Voetbal International moet de verdediger boven de tien miljoen euro kosten.

Sinds afgelopen zomer speelt Branthwaite op huurbasis voor PSV. De verdediger kreeg in de eerste seizoenshelft niet al te veel speeltijd, maar is momenteel een vaste waarde in het elftal van Ruud van Nistelrooij. Dat heeft de Eindhovenaren ertoe bewogen dat ze hem graag definitief in willen lijven, maar dat zou nog wel eens een lastig verhaal kunnen worden. Een optie tot koop behoort namelijk niet tot de gemaakte afspraken met Everton.

"PSV heeft al een paar keer geprobeerd om Branthwaite te kopen", begint Marco Timmer in de Skiete Willy podcast van VI. De clubwatcher van PSV geeft een indicatie van het bedrag waarmee ze in Eindhoven rekening houden. "Ze gaan nog steeds proberen om die jongen te behouden, maar dat wordt niet simpel. Je praat dan over bedragen van boven de tien miljoen euro."

Dat is een aardig hoog bedrag voor een club als PSV, dat ondanks de tientallen binnengekomen miljoenen voor Cody Gakpo en Noni Madueke nog steeds in een financieel benauwde situatie zit. "Het is wel heel veel voor PSV. Helemaal als je uit de positie komt waarin je zegt dat je een pas op de plaats moet maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!