Nieuws

Peruviaanse doelman opgepakt na handgemeen met Spaanse politie

Peruviaanse doelman opgepakt na handgemeen met Spaanse politie

28-03-2023 10:49

Doelman Pedro Gallese, aanvoerder van de Peruaanse nationale ploeg, is maandagavond gearresteerd door de Spaanse politie. Dat meldt het Peruviaanse consulaat in Madrid. De keeper kreeg het in het bijzijn van zijn teamgenoten aan de stok met de politie na een opstootje voor het hotel.

Peru verblijft in Madrid ter voorbereiding op het oefenduel met Marokko dat dinsdagavond in de Spaanse hoofdstad wordt afgewerkt. Op beelden die viraal gaan (zie video hieronder) is duidelijk te zien hoe er rake klappen werden uitgedeeld bij de confrontatie met de politie.

Het ging mis op het moment dat honderden supporters zich voor het hotel verzamelden van de Peruvianen en er door de drukte ruzie ontstond met de aanwezige politie. Aanleiding voor de confrontatie was volgens media uit Peru een agent die een speler geduwd zou hebben. Gallese, 93-voudig international, moest na zijn arrestatie een verklaring afleggen, maar verkeert inmiddels weer op vrije voeten. Er is geen aanklacht ingediend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!