Reactie

De Ligt keek op van ontslag Nagelsmann bij Bayern: 'Het is even slikken geweest'

De Ligt keek op van ontslag Nagelsmann bij Bayern: 'Het is even slikken geweest'

28-03-2023 09:19

Matthijs de Ligt moest 'even slikken' toen hem ter oren kwam dat Julian Nagelsmann was ontslagen bij Bayern München. De centrale verdediger is echter niet bang dat dit hem zijn basisplaats gaat kosten.

Afgelopen week kreeg Nagelsmann de zak nadat hij de koppositie uit zijn handen zag glippen na de verliespartij tegen Bayer Leverkusen (2-1). Thomas Tuchel werd razendsnel aangewezen als de opvolger van de Duitse manager.

"Ik was verrast", begint De Ligt maandagavond na de 3-0 zege van Oranje op Gibraltar tegenover NU.nl. "We staan tweede in de competitie, zitten in de kwartfinales van de beker én in de kwartfinales van de Champions League. We spelen op drie fronten nog voor alles mee. Maar de directeuren beslissen wie er voor de groep staat. Het is een harde beslissing geweest."

Het ontslag van Nagelsmann komt extra hard binnen bij De Ligt omdat hij door hem naar München werd gehaald afgelopen zomer. Bijna zeventig miljoen euro werd er aan zijn voormalig werkgever Juventus betaald. "Hij wilde me heel graag hebben en is belangrijk voor mij geweest", vervolgt De Ligt. "Ik heb hem nog een berichtje gestuurd om hem te bedanken. Dat vond ik wel zo netjes. Dankzij hem heb ik goede stappen in mijn ontwikkeling gezet. Het is even slikken geweest."

Nu Tuchel aan het roer staat, zou er wel eens het een en ander kunnen veranderen bij Bayern. De Duitse oefenmeester staat erom bekend dat hij in het verleden nog al eens met vijf verdedigers heeft gespeeld. De Ligt vreest niet voor zijn plek. "Ik heb genoeg vertrouwen in mezelf. Een trainer stelt me op, maar ik voel het vertrouwen van het team en de directie. Dat is belangrijk. En ik weet dat als ik goed speel, ik belangrijk kan zijn", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!