Wissel Brobbey: 'Belangrijk voor Ajax, dat probeer ik ook voor Leipzig te zijn'

Wissel Brobbey: 'Belangrijk voor Ajax, dat probeer ik ook voor Leipzig te zijn'

Brian Brobbey moet zich na zijn overstap van Ajax naar RB Leipzig voorlopig tevreden stellen met invalbeurten. De negentienjarige spits maakt vaak pas in de laatste tien à vijftien minuten zijn opwachting, maar hij hoopt op beterschap.

Brobbey kreeg vorig seizoen de nodige kansen van Ajax-coach Erik ten Hag, maar hij besloot de Amsterdammers transfervrij te verlaten voor Leipzig. "Bij Ajax ging het natuurlijk heel erg goed. Ik was belangrijk voor Ajax en nu bij Leipzig ga ik ook proberen belangrijk te zijn", reageert de Jong Oranje-speler in gesprek met NH.

Onder coach Jesse Marsch mocht hij tot dusver drie keer in de Bundesliga en twee keer in de Champions League invallen. "Het gaat oké, niet meer, want ik speel niet zoveel. Bij Ajax speelde ik wel af en toe in de basis." Waarom dat nog niet bij Leipzig zo is, weet hij niet. "Dat moet je aan de trainer vragen. Ik train hard en doe mijn best. Ik wacht op meer minuten. Ik denk dat ik er dicht tegenaan zit."

Volgens Brobbey ligt het niveau in Duitsland een stuk hoger dan in Nederland: "Je moet meer rennen, het gaat allemaal sneller. Ik hou niet van zoveel rennen, maar het moet", grapt hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie