Opinie

Verbeek haalt snoeihard uit naar aanvoerder Van Dijk: 'Zou meteen de band afnemen

Verbeek haalt snoeihard uit naar aanvoerder Van Dijk: 'Zou meteen de band afnemen"

27 maart - 18:52 Laatste update: 19:12
2

Gertjan Verbeek heeft op snoeiharde wijze uitgehaald naar Virgil van Dijk. Volgens de oud-trainer van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen verdient de Liverpool-vedette de aanvoerdersband van het Nederlands elftal niet.

Met Van Dijk vrijdag negentig minuten binnen de lijnen liet Oranje, spelend in een 4-3-3 formatie, zich naar de slachtbank leiden tegen Frankrijk (4-0). "Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zó slap", zegt Verbeek in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt..."

Verbeek voorziet al wat Van Dijk gaat doen wanneer de huidige bondscoach weer overschakelt naar een 5-3-2 systeem. "Dan is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eersteklas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen", klinkt het. "Dat is toch zo? Dat is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken."

Niet alleen de uitlatingen van Van Dijk maken weinig indruk op Verbeek, ook aan de leiderschapskwaliteiten twijfelt de voormalig oefenmeester. "Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan...?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie