Reactie

Bondscoach Gibraltar pocht niet met stand in poule: 'Kijken we sowieso nooit naar'

Bondscoach Gibraltar pocht niet met stand in poule: 'Kijken we sowieso nooit naar'

27-03-2023 14:53

Ondanks dat Gibraltar momenteel nog hoger in de stand van de EK-kwalificatiepoule staat dan Oranje, wil bondscoach Julio César Ribas er absoluut niet mee pochen. Beide landen staan maandagavond tegenover elkaar in De Kuip. Het Nederlands elftal verloor vrijdagavond in haar eerste wedstrijd met 4-0 van Frankrijk, maar de Gibraltarezen deden het net iets beter tegen Griekenland: 3-0 verlies.

Hij stelt in gesprek met de NOS dat Gibraltar nooit naar de stand kijkt. "In de eerste plaats omdat we dat gewoon niet interessant vinden. Wat wij proberen te doen, is beter worden", aldus Ribas, die sinds 2018 aan het roer staat in de dwergstaat. "En in de tweede plaats omdat we nul punten hebben. Over welke stand hebben we het dan? Dat gevoel leeft niet onder ons."

De Uruguayaan stelt veel respect te hebben voor het Nederlands elftal. "Ze zijn Europees kampioen geweest en hebben in meerdere WK-finales gestaan. Ze hebben spelers in topcompetities en hun coaches hebben topclubs getraind. We zouden het niet in ons hoofd halen om ermee te pochen dat we hoger staan. We willen ons werk goed doen. Daar ligt onze focus."

De wedstrijd begint om 20.45 uur. Het Nederlands elftal zal op jacht gaan naar een monsterscore en dat is het ook aan haar stand verplicht. Oranje staat zesde op de wereldranglijst van de FIFA, Gibraltar 200e. Ze stonden eenmaal eerder tegenover elkaar in De Kuip en dat is nog niet eens zo gek lang geleden. In 2021 werd het 6-0 voor de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!