Opinie

'Slot mogelijk op lijstje bij Tottenham: 'Hij kan met weinig geld veel presteren''

'Slot mogelijk op lijstje bij Tottenham: 'Hij kan met weinig geld veel presteren''

27-03-2023 11:50
1

Feyenoord-trainer Arne Slot zou best eens op het lijstje van mogelijke nieuwe trainers van Tottenham Hotspur kunnen staan. Dat zegt Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, in de podcast VI ZSM. De Londense club stuurde zondagavond laat manager Antonio Conte de laan uit.

Zwart stelt dat het lastig is om te bepalen welke kant de Spurs, de huidige nummer vier van de Engelse Premier League, nu opgaan. "Voorzitter Daniel Levy heeft het imago van een vrek. Hij wil met weinig geld veel presteren. Dat is wat Arne Slot natuurlijk ook gedaan heeft. Eerst bij AZ, waar hij heeft meegedaan om de titel, en nu doet hij hetzelfde bij Feyenoord met een laag budget. Ik kan me voorstellen dat hij in beeld zou komen."

Er zijn echter verschillende genoemde kandidaten om Conte op te volgen in Londen, zoals bijvoorbeeld de pas ontslagen Bayern-trainer Julian Nagelsmann. "Als je de verschillende competities langsloopt en kijkt wat alle trainers presteren, dan is er een gigantisch lijstje kandidaten te maken. Je kunt allerlei kanten op en er zijn veel kandidaten beschikbaar. Daar zou Slot er een van kunnen zijn."

Zwart stelt in ieder geval dat Tottenham vaak op de Nederlandse markt kijkt. Al helemaal als trainers het internationaal goed doen, zoals Slot momenteel in de Europa League en vorig seizoen in de Conference League. "Van Gaal is er wel eens op gesprek geweest en Frank de Boer ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!