Exclusive

Hoe ziet de stand in de EK-kwalificatiepoule van het Nederlands elftal eruit?

Hoe ziet de stand in de EK-kwalificatiepoule van het Nederlands elftal eruit?

10-10-2023 12:30 Laatste update: 12:30

Het Nederlands Elftal komt weer in actie tijdens de EK-kwalificatie. Tijdens deze interlandperiode zijn Frankrijk en Griekenland de tegenstanders van Oranje, dat geteisterd wordt door blessures. Oranje begon dramatisch aan de EK-kwalificatiereeks, maar heeft de achtervolging op het sterke Frankrijk volledig ingezet. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van de stand van zaken in Groep B.

Frankrijk zette eind maart gelijk de toon in Groep B, door tijdens de eerste speeldag Nederland met 4-0 de baas te zijn. Griekenland versloeg Gibraltar met 0-3, waardoor Oranje direct wist dat het de achtervolging moest gaan inzetten. Frankrijk wist ook de tweede wedstrijd van de kwalificatie te winnen, waar Nederland tegen Gibraltar de eerste drie punten wist te pakken. Zo was er nog geen man over boord voor Oranje. Bovendien gaan de nummers één en twee van iedere groep door.

In juni stond er weer een interlandperiode op het programma, waar Nederland door de Finale Four van de Nations League niet in actie kwam tijdens de kwalificatie voor het EK. Wel zag het Frankrijk winnen van Gibraltar en Griekenland, dat zelf ook met 2-1 won van Ierland. Tijdens de interlandperiode van afgelopen september was Oranje wél weer van de partij. Zelf won het eerst met 3-0 van Griekenland, waar Frankrijk met 2-0 te sterk was voor Ierland. Hetzelfde Ierland werd ook door Oranje verslagen (1-2), waar Griekenland met 5-0 te sterk was voor Gibraltar.

De stand in de EK-kwalificatiepoule van Oranje

1. Frankrijk         5-15 (11)
2. Nederland     4-9 (3)
3. Griekenland    5-9 (5)
4. Ierland           5-3 (-2)
5. Gibraltar         5-0 (-17)

Het resterende programma in de EK-kwalificatiepoule van Oranje

13 oktober: Nederland - Frankrijk, Ierland - Griekenland
16 oktober: Gibraltar - Ierland, Griekenland - Nederland

18 november: Frankrijk - Gibraltar, Nederland - Ierland
21 november: Gibraltar - Nederland, Griekenland - Frankrijk

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!