Reactie

Ierse bondscoach zag Fransen Oranje compleet overklassen: 'Dat zie je zelden'

Ierse bondscoach zag Fransen Oranje compleet overklassen: 'Dat zie je zelden'

26-03-2023 22:00

Stephen Kenny, de bondscoach van Ierland, mag zijn borst natmaken als zijn ploeg het maandagavond in eigen huis opneemt tegen Frankrijk. Les Bleus deelden vrijdag nog een oorwassing uit aan het Nederlands elftal, door de onderlinge EK-kwalificatiewedstrijd met maar liefst 4-0 te winnen. Kenny heeft die wedstrijd uiteraard gezien en is onder het indruk van het spel van zijn eerstvolgende tegenstander.

Hij spreekt op de persconferentie over een 'zeer indrukwekkend optreden' van de Fransen. "Het is heel zeldzaam dat een als nummer één geplaatste ploeg met spelers van wereldklasse, zoals Nederland, zó kapot wordt gespeeld. Ze werden overtuigend verslagen. Dat zie je zelden. Het was interessant om te zien."

Nederland keek na amper twintig minuten spelen al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Antoine Griezmann, Dayot Upamecano en Kylian Mbappé scoorden. In de slotfase maakte Mbappé ook nog zijn tweede van de wedstrijd.

"We hebben ze natuurlijk veel zien spelen", aldus Kenny over Frankrijk, die in september met zijn ploeg opneemt tegen Oranje. "Ze zijn al acht jaar lang het beste team ter wereld, zeker weten. Ze hebben twee WK-finales op rij gehaald. De eerste hebben ze gewonnen, de tweede verloren ze na strafschoppen."

Ierland, Frankrijk en Nederland zitten samen met Griekenland en Gibraltar in poule B van de EK-kwalificatie. De nummers een en twee krijgen uiteindelijk een ticket voor het eindtoernooi, dat volgend jaar plaatsvindt in Duitsland. Nederland neemt het maandagavond op tegen voetbaldwerg Gibraltar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!