Nieuws

Memphis hoeft niet te vrezen voor status, Koeman: 'Hij mag nog nummer één zijn'

Memphis hoeft niet te vrezen voor status, Koeman: 'Hij mag nog nummer één zijn'

26 maart - 18:44

Als het aan Ronald Koeman ligt, dan blijft Memphis Depay gewoon de strafschoppen nemen. De vice all-time topscorer van het Nederlands elftal miste afgelopen vrijdag tegen Frankrijk.

Afgelopen vrijdag kreeg Memphis de kans om de eer te redden voor Oranje tegen Frankrijk (4-0). De aanvaller mocht aanleggen vanaf de stip, maar vond Frankrijk-doelman Mike Maignan op zijn weg. Het was voor de aanvaller van Atlético Madird de vierde strafschop ooit die hij miste voor het Nederlands elftal.

Die vierde misser betekent een negatief record voor Memphis, maar bang maken hoeft hij zich niet. "We benoemen altijd de eerste, tweede en de derde nemer. Uiteindelijk ligt de beslissing bij de aanvoerder. Het is duidelijk dat Memphis wat mij betreft de penalty nog kan nemen. Hij mag van mij nog nummer één zijn", aldus Koeman op de persconferentie van in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar.

Het is aannemelijk om te denken dat Memphis de strafschoppen blijft nemen voor Oranje. De spits is nog altijd in het spoor van Robin van Persie, die met vijftig goals nog altijd all-time topscorer van het Nederlands elftal is. De teller staat voor Memphis op 43.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie