Nieuws

Koeman erg kritisch op Oranje: 'Dat moet anders, zo kun je niet spelen'

Koeman erg kritisch op Oranje: 'Dat moet anders, zo kun je niet spelen'

26-03-2023 16:55 Laatste update: 16:56

Ronald Koeman ziet dat er het nodige moet veranderen bij het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje is zeer teleurgesteld in het spel dat er tegen Frankrijk op de mat werd gelegd en hoopt die kater weg te spoelen tegen Gibraltar.

Nederland verloor het eerste EK-kwalificatieduel met 4-0 van Frankrijk. "We zijn twee daagjes in onze schulp gekropen vanwege alle terechte kritieken", vertelt Koeman bij de NOS. "Je ziet nog veel meer als je de wedstrijd terugkijkt .Dat bespreek je en dan is het goed dat je het gevoel hebt dat de groep dat onderkent. En zelfkritisch is. En dan ga je verder."

Het spel van Oranje zal aanzienlijk moeten veranderen om in de toekomst wel goede prestaties op de mat te leggen. "Soms moet je durven in te dribbelen als centrale verdediger om een manmeersituatie te creëren op het middenveld", vertelt de bondscoach. "Dan zie je dat er fouten worden gemaakt op het veld en dat heb ik na de wedstrijd direct gezegd. Dat kun je niet doen."We kijken naar statistieken en er was een groot verschil tussen Frankrijk en Nederland. Dat moet anders, zo kun je niet spelen."

Maandagavond speelt Oranje de tweede kwalificatiewedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen sloten na het duel met Frankrijk weer aan bij de groep, nadat het drietal eerder het Oranje-kamp moest verlaten na een voedselvergiftiging. "In principe is iedereen inzetbaar, maar we zullen kijken of Matthijs de Ligt en Cody Gakpo dusdanig fit zijn om te starten", aldus Koeman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!