Heracles Almelo doet goede zaken tegen FC Den Bosch, Willem II verslaat MVV

26-03-2023 16:32 Laatste update: 16:34

Heracles Almelo is een stap dichterbij promotie naar de Eredivisie. In eigen huis werd er met 3-2 gewonnen van FC Den Bosch en daarmee is het gat met nummer drie Almere City opgelopen tot veertien punten. Ook Willem II deed goede zaken: de Tilburgers wonnen met 2-0 van MVV Maastricht.

Heracles Almelo - FC Den Bosch 3-2
Heracles kende een absolute droomstart door een vroeg doelpunt van Lucas Schoofs. De middenvelder schoot binnen de minuut de 1-0 binnen op aangeven van Samuel Armenteros. Enkele minuten later werd de gelijkmaker alweer aangetekend door Rik Mulders: 1-1. De thuisploeg raakte echter niet van de leg door de tegentreffer en stelde nog voor rust orde op zaken. Armenteros en Teun van Grunsven (eigen goal) zorgde voor een 3-1 tussenstand. Nikolaj Möller maakte in het tweede bedrijf nog de 3-2, maar verder kwamen de Bosschenaren niet meer.

Willem II - MVV Maastricht 2-0
Willem II kreeg in eigen huis nummer zeven MVV op bezoek. De Tilburgers kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong door een treffer van Elton Kabangu. De goal was het enige hoogtepuntje in de eerste helft. Ook in de tweede helft werden de supporters niet vermaakt met spektakel. In de blessuretijd maakte Joeri Schroijen nog wel de 2-0, waardoor de punten in Tilburg blijven.