Nieuws

Gibraltar-debuut in De Kuip lonkt voor Hartman: 'Ga beide volksliederen meezingen'

Gibraltar-debuut in De Kuip lonkt voor Hartman: 'Ga beide volksliederen meezingen'

26-03-2023 16:06

Niels Hartman kan maandagavond in De Kuip zijn debuut maken voor Gibraltar. De 22-jarige middenvelder is geboren in Nederland en dus is het voor hem een hele speciale wedstrijd.

"Mijn ouders zijn allebei Nederlands en toen ik één jaar was, kreeg mijn vader een baan in Gibraltar", legt Hartman uit in gesprek met de NOS. "Toen zijn we naar Spanje verhuisd en vervolgens op mijn twaalfde naar Gibraltar zelf, vanwege het Engelse onderwijs voor mijn zus en mij. Daar heb ik tot mijn achttiende gewoond en in de tussentijd altijd in Spanje gevoetbald."

De bondscoach van Gibraltar zat op de tribune bij een wedstrijd van Hartman, die opviel. "Hij vroeg zich af: wie is die jongen? En heeft hij al een Gibraltarees paspoort? Dat had ik toen nog niet. Waarop hij tegen mijn trainer zei: als hij een paspoort krijgt, laat het me weten. Misschien roepen we hem dan wel op."

Hartman hoopt tegen Nederland zijn debuut te kunnen maken, als is dat nog geen uitgemaakte zaak. "Het is natuurlijk wel internationaal voetbal. We komen niet om alleen mee te doen of iemand te laten spelen omdat hij toevallig Nederlands is. De coach zal me alleen laten spelen als hij denkt dat ik iets kan betekenen voor het team", aldus de jonge middenvelder, die beide volksliederen zal meezingen. "Het volkslied van Gibraltar heb ik inmiddels ook geleerd, dus ik ga ze zeker allebei meezingen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!