Nieuws

Koeman wacht af: 'Matthijs was wat eerder aan de betere hand dan Cody'

Koeman wacht af: 'Matthijs was wat eerder aan de betere hand dan Cody'

26-03-2023 15:29 Laatste update: 15:45

Ronald Koeman is blij met de terugkeer van Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Bart Verbruggen. De bondscoach van het Nederland elftal weet nog niet of het drietal fit genoeg zal zijn om te starten in het duel met Gibraltar.

De Ligt, Gakpo en Verbruggen moesten eerder deze week het Oranje-kamp verlaten na een voedselvergiftiging. Het drietal heeft inmiddels de training hervat. "Dat is wel positief. Want dat waren jongens die geselecteerd waren, maar het is nog afwachten of ze kunnen starten, of dat we ze achter de hand houden", vertelt Koeman op de persconferentie.

Maandagavond neemt Oranje het op tegen Gibraltar en op de wedstrijddag zal Koeman beslissen of de drie teruggekeerde spelers minuten gaan maken. "Ze hebben nog een hele dag en nacht. Daarnaast gaan we met de jongens zitten. Ik denk dat Matthijs wat eerder aan de betere hand was dan Cody. Dus we zullen moeten afwachten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!