Nieuws

Koeman kreeg op zijn verjaardag een telefoontje van Guardiola: 'Pas op, hè'

Koeman kreeg op zijn verjaardag een telefoontje van Guardiola: 'Pas op, hè'

26-03-2023 14:45 Laatste update: 15:47

Ronald Koeman kreeg op zijn verjaardag een telefoontje van Pep Guardiola. De manager van Manchester City feliciteerde de bondscoach van Oranje, maar had ook direct een boodschap over Nathan Aké, die dit seizoen een uitstekende indruk maakt bij The Citizens.

Guardiola feliciteerde Koeman met zijn zestigste verjaardag. "Direct erna zei hij: Maar pas op met Nathan (Aké, red.), hè", vertelt Koeman op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen Oranje en Gibraltar. "Dat zegt wel iets, als je je op dat niveau, bij zo'n manager, zo goed staande houdt en zo goed ontwikkelt. Ik denk dat dat voor iedereen een voorbeeld is."

Aké is op dreef en presteert zowel bij het Nederlands elftal als bij City uitstekend. De linksbenige verdediger hoopt dat Oranje zich tegen Gibraltar kan revancheren voor de nederlaag tegen Frankrijk (4-0). "Dat was natuurlijk niet best. Ik denk dat we het snel hebben omgezet, want morgen staat een nieuwe wedstrijd voor de deur. Ik denk dat het helpt", vertelt Aké. "Het is gebeurd, het is klaar. We moeten hier van leren. Als team, maar ook individueel. Het belangrijkste is hoe je hiervan terugkomt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!