Nieuws

Chaos in Serie A: nog steeds onduidelijkheid over doorgang van vier duels

Chaos in Serie A: nog steeds onduidelijkheid over doorgang van vier duels

06-01-2022 12:14

De volledige speelronde die donderdag op het programma staat in de Serie A is flink uitgedund. Vier duels zijn afgelast door de lokale autoriteiten in Italië, alhoewel competitie-organisator Lega Serie A de duels vooralsnog op het programma laat staan.

Bologna-Internazionale (12.30 uur), Salernitana-Venezia (14.30 uur), Atalanta Bergamo-Torino (16.30 uur) en Fiorentina-Udinese (20.45 uur) zijn de vier duels die zijn verboden door de plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Zowel Bologna, Salernitana, Torino en Udinese hebben te kampen met een corona-uitbraak binnen de selectie, waardoor een verzoek tot uitstel van de duels is ingediend. Daarover is tot op heden dus nog geen beslissing genomen door de Lega Serie A. 

Eenzelfde scenario zoals bij Udinese-Salernitana op 21 december dreigt. De lokale autoriteiten verboden de bezoekers af te reizen naar Udine, terwijl de competitie-organisator het duel weigerde te schrappen. Datzelfde dreigt nu ook te gebeuren bij deze vier wedstrijden. Opmerkelijk genoeg maakte Internazionale donderdagochtend de opstelling bekend voor het 'verboden' duel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!