Nieuws

Braziliaanse voetbalbond hoopt Ancelotti binnen te halen: 'Hij is een topcoach'

Braziliaanse voetbalbond hoopt Ancelotti binnen te halen: 'Hij is een topcoach'

26-03-2023 15:04 Laatste update: 15:05

De Braziliaanse voetbalbond hoopt Carlo Ancelotti over te nemen van Real Madrid en aan te stellen als nieuwe bondscoach. Dat erkent voorzitter Ednaldo Rodrigues in gesprek met Reuters.

"Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd door spelers. Niet alleen Ronaldo Nazario of Vinicius Jr., maar iedereen die voor hem heeft gespeeld", vertelt Rodrigues. "Ik bewonder hem om zijn eerlijkheid in de manier waarop hij werkt en hoe constant zijn werk is. Hij heeft geen introductie nodig. Hij is echt een topcoach die hij verschillende prestaties heeft geleverd en we hopen dat hij nog meer kan bereiken."

Ancelotti werkt bij Real Madrid samen met Rodrygo en Vinicius Jr. en was in het verleden ook de trainer van Casemiro en Ederson. Het viertal is lovend over de oefenmeester, die wereldwijde successen heeft geboekt. "Ancelotti is niet alleen de favoriet van de spelers, maar ook van de fans", zegt Rodrigues. "Overal waar ik kom in Brazilië, in elk stadion, is hij de eerste naam waar de supporters me naar vragen. Ze praten heel liefdevol over hem, als erkenning voor het voorbeeldige werk dat hij in zijn carrière heeft gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!