Nieuws

Mbappé vol vertrouwen: 'Ik ben de schakel tussen de oude en de nieuwe generatie'

Mbappé vol vertrouwen: 'Ik ben de schakel tussen de oude en de nieuwe generatie'

26-03-2023 13:54 Laatste update: 14:07

Kylian Mbappé ziet zichzelf als de schakel tussen de oude en de nieuwe generatie van Frankrijk. De aanvoerder van Les Bleus stelt daarnaast dat enkel de EK-overwinning volgend jaar in Duitsland volstaat.

Mbappé werd afgelopen week door bondscoach Didier Deschamps benoemd tot aanvoerder van het nationale elftal. Zelf geniet de aanvaller van zijn nieuwe rol. "Het is een nieuwe verantwoordelijkheid, maar vooral een genot", legt hij uit bij Téléfoot. "Het is echt iets geweldigs, als de kleine Kylian was verteld dat hij aanvoerder zou worden, zou het geweldig zijn geweest." De steraanvaller vertelt dat hij niet enkel een captain wil zijn die zijn elftal leidt. "Het doel is niet om de deur voor anderen dicht te doen. Ik ben de schakel tussen de oude en de nieuwe generatie. Het zal heel goed gaan."

De pas 24-jarige Fransman erkent dat de verwachtingen hoog zijn voor Les Bleus. "Tot nu toe ben ik verwend met deze generaties. Ik had goede teams. Als je naar de krant kijkt, verplaats ik me op de plek van mensen die voor hun tv zitten en zich afvragen hoe we niet zouden winnen. We hebben er geen probleem mee om te zeggen dat we bij de beste clubs ter wereld spelen en dat we spelers hebben die tot de besten behoren op hun positie. Het is aan ons om dat te creëren. We moeten het opnieuw creëren. Je moet vooruit om titels te winnen. Het doel is om ons te plaatsen voor het EK en die vervolgens te winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!