Nieuws

Geertruida oogst lof na Oranje-debuut, onvoldoende voor Timber: 'Had het zwaar'

Geertruida oogst lof na Oranje-debuut, onvoldoende voor Timber: 'Had het zwaar'

26-03-2023 12:47

Roy Makaay is kritisch op Oranje na de nederlaag tegen Frankrijk. De oud-spits deelde elf onvoldoendes uit, maar Lutsharel Geertruida ontspringt de dans. Makaay zag dat de Feyenoord-back er 'een aantal keer goed uitzag' tegen Kylian Mbappé.

Geertruida krijgt een 6 van Makaay. "In het begin had de hele verdediging het lastig, maar ik vond dat het een stuk beter ging vanaf het moment dat hij naar de rechtsbackpositie verhuisde", aldus de oud-spits tegenover De Telegraaf. "Bij die derde tegengoal zag hij er misschien wat ongelukkig uit, maar hij stapt naar voren en Muani laat die bal ineens lopen. Dat is ook de kwaliteit bij Frankrijk."

"Maar hoe hij met name tegen Mbappé stond te verdedigen tijdens zijn debuut, één van de besten ter wereld, zag er een aantal keer goed uit", gaat Makaay verder. "Zonde dat hij geblesseerd uitviel. Dat kan een stukje spanning zijn geweest vanwege zijn eerste keer in Oranje, in combinatie met de intensiteit tegen spelers van wereldklasse."

Jurriën Timber kon op minder lof rekenen van Makaay en kreeg een 5. "Laten we eerlijk zijn: hij was zijn tegenstander af en toe wel eens kwijt", aldus de voormalig Oranje-international, die Virgil van Dijk ook beoordeelde met een 5, terwijl Nathan Aké een 6,5 kreeg. "Hij had het gewoon zwaar, maar hij blijft nog een jonge jongen en het is ook niet zo dat hij al een stuk of veertig interlands op zijn naam heeft staan. Als rechtsback had hij het heel moeilijk en in het centrum werd het iets beter, maar toen stond het ook al 3-0 en namen de Fransen wat gas terug."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!