Nieuws

Droom wordt werkelijkheid: verdediger amateurclub uit Tiel gaat naar Afrika Cup

Droom wordt werkelijkheid: verdediger amateurclub uit Tiel gaat naar Afrika Cup

06-01-2022 12:05

Voor Basil Camara komt een droom uit. De verdediger van Tweededivisionist TEC is namens Guinee-Bissau geselecteerd voor de Afrika Cup

De 29-jarige verdediger van de club uit Tiel kreeg een jaar geleden voor het eerst een oproep van de nationale voetbalbond. In gesprek met ESPN gaat de amateurvoetballer in op de bijzondere uitverkiezing om deel te nemen aan het eindtoernooi. "Ik kreeg ineens een belletje of ik me wilde melden in Guinee-Bissau. Op je 28e uitgenodigd worden voor je vaderland, dat was een jongensdroom."  

In de groepsfase van het toernooi werd zijn land gekoppeld aan Nigeria, Soedan en Egypte. "Wat ik droom? Dat onze linksback geblesseerd raakt en ik in de 56e minuut inval. Dat ik één op één sta met Salah, de bal onderschep, en na een lange rush langs de zijlijn met een verkeerde voorzet de winnende 1-0 binnenschiet." 

De amateurcompetities in Nederland liggen al geruime tijd stil, doordat het kabinet besloot dat trainen na 17.00 uur niet meer mogelijk is in de strijd tegen het coronavirus. Over zijn eigen fysiek maakt Camara zich niet druk. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik weer snel fit ben. Ik weet wat ik nodig heb om fit te zijn en onder druk presteer ik altijd het beste." De boomlange verdediger staat te popelen om zijn opwachting te maken op de Afrika Cup. "De sfeer is uitstekend", besluit hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!