Nieuws

'Jeugdspeler' Taylor krijgt kritiek na optreden bij Oranje: 'Jogt gewoon terug'

'Jeugdspeler' Taylor krijgt kritiek na optreden bij Oranje: 'Jogt gewoon terug'

26-03-2023 11:17
3

Kenneth Taylor mocht vrijdag in de basis beginnen bij Oranje tegen Frankrijk, maar de Ajacied wist geen indruk te maken. Nordin Amrabat is uiterst kritisch op de middenvelder bij Goedemorgen Oranje van ESPN.

In de openingsfase van het EK-kwalificatieduel van Oranje verloor Taylor de bal aan de druk zettende Antione Griezmann na een matige pass van Marten de Roon. Daaruit kwam de 1-0 voor Frankrijk tot stand. "Als je die bal daar verliest dan moet je terug sprinten, maar hij jogt gewoon terug. Als hij terug sprint, kan hij de bal onderscheppen", aldus Amrabat.

"Dat is het niveauverschil", gaat de Marokkaan verder. "Dit is de top van de wereld. Je moet snel schakelen. De alarmbellen moeten gelijk afgaan, dan moet je gelijk terug. Dit is wat ik bedoel met passie. Als jij vol met passie en hoge intensiteit speelt, gaat de duelkracht omhoog."

De reactie van Taylor op zijn balverlies was volgens Amrabat ondermaats. "Hij oogt nu als een jeugdspeler. Hij heeft een raar moment en dan pas reageert hij. Dat kan niet in de top, in de top moet je gelijk reageren." Ook Koeman zag al snel dat Taylor niet lekker in de wedstrijd zat. De middenvelder werd al na een halfuur gewisseld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!