Nieuws

Southgate blikt vooruit en gaat in op blessures: 'Het is een cruciale wedstrijd'

Southgate blikt vooruit en gaat in op blessures: 'Het is een cruciale wedstrijd'

26-03-2023 09:49 Laatste update: 10:02

Gareth Southgate spreekt over een cruciale wedstrijd in aanloop naar het duel met Oekraïne. De manager van Engeland stelt dat de drie punten heilig zijn, maar maakt zich wel druk om de fitheid van zijn spelers.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel ging Southgate in op het belang van de wedstrijd. "Het is een cruciale wedstrijd in de groepsfase. Als we kunnen doen wat we eerder deden en ook deze winnen, dan staan we er erg goed voor", begon de manager die momenteel niet bezig is met de oorlog. "Ik heb daar nog niet aan gedacht. Momenteel denk ik alleen aan de wedstrijd. Anderen mogen die discussies voeren."

Southgate ziet wel een probleem binnen zijn selectie. Meerdere spelers haakten af en dat is volgens de bondscoach een probleem. In de media werd gesproken over Mason Mount die mogelijk bij de selectie zou zitten, maar volgens Southgate klopt daar niets van. "Hoever ik weet was hij nooit beschikbaar. Hij had extra tijd nodig met zijn blessure, wat dat precies betekent weet ik niet. Hij kon er eerst bij zitten, maar soms veranderen dingen."

In de Engelse media werd er ook met een vraagteken gereageerd op de vakantie van Marcus Rashord. De Engelsman haakte geblesseerd af voor het nationale team, maar ging wel naar New York. Southgate ziet het probleem echter niet in. "Als hij afhaakt, is het volledig aan hem wat hij in zijn eigen tijd doet. De spelers krijgen al weinig vrije tijd", doelt de manager op het drukke speelschema.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!