Nieuws

Frenkie de Jong heeft spierblessure: Xavi mist meer dan een elftal aan spelers

Frenkie de Jong heeft spierblessure: Xavi mist meer dan een elftal aan spelers

06-01-2022 11:52 Laatste update: 16:00

De problemen voor hoofdtrainer Xavi bij FC Barcelona blijven zich opstapelen. Na de nipte 1-2 zege op derdeklasser Linares Deportivo in de strijd om de Copa del Rey, ging de aandacht naar de geblesseerd uitgevallen Frenkie de Jong en Ronald Araújo.  

De Jong kreeg aanvankelijk rust in het duel met de Segunda División B-club, maar moest toen FC Barcelona teleurstellend op een 1-0 achterstand stond, toch opdraven na de theepauze. Een half uur na zijn invalbeurt moest de 24-jarige middenvelder de strijd alweer staken toen hij uitviel met een spierblessure.  

Bij Araújo is een gebroken middenvoetsbeentje geconstateerd, waardoor de mandekker voorlopig is uitgeschakeld. Sinds de Uruguayaan in 2018 bij de club arriveerde, wordt hij achtervolgd door blessures. Tot nu toe had de 22-jarige verdediger met zeven fysieke ongemakken te maken. 

Xavi heeft door meerdere coronabesmettingen en blessuregevallen slechts de beschikking over een handjevol selectiespelers. Het eerste elftal wordt momenteel uitgevuld met talenten uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. In totaal mist de Spaanse oefenmeester op dit moment maar liefst zestien spelers bij de Blaugranas.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!