Nieuws

Ajax haalt Adrie Koster terug als vervanger van Danny Blind

Ajax haalt Adrie Koster terug als vervanger van Danny Blind

08-10-2021 14:18

Adrie Koster keert terug bij Ajax. De voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers gaat aan de slag als adviseur van de raad van commissarissen, meldt de Nederlandse kampioen vrijdag.

Koster is de opvolger van Danny Blind, die zijn taken moest neerleggen omdat hij Louis van Gaal is gaan assisteren bij het Nederlands elftal. Koster is geen onbekende in de Johan Cruijff Arena. Hij was van 2007 tot 2009 werkzaam bij de club. In het seizoen 2007/2008 was Koster zelf hoofdtrainer. "Het is geen geheim dat ik altijd wel iets met Ajax heb gehad", laat hij weten.

"Ik vind het een eer dat ze me hiervoor gevraagd hebben', gaat Koster verder. "Voor mij is het interessant om van deze kant bij de club betrokken te zijn en ik ga mijn best doen een goede bijdrage te leveren."

Ajax is van plan om Danny Blind weer in de armen te sluiten zodra zijn werkzaamheden voor Oranje er opzitten. "Maar om onze rol als toezichthouder van Ajax gedegen te kunnen uitvoeren willen wij in de tussenliggende periode wel iemand bij de RvC hebben met veel ervaring in het betaalde voetbal en iemand die de club ook kent", stelt president-commissaris Leen Meijaard.

Koster werd in januari ontslagen als trainer van Willem II. Sindsdien zat hij zonder club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!