Nieuws

'Simons heeft matige spelers om zich heen, bij PSV is een bepaald niveau vereist'

'Simons heeft matige spelers om zich heen, bij PSV is een bepaald niveau vereist'

26-03-2023 08:25
1

PSV heeft het dit seizoen lastig in uitwedstrijden en thuis winnen de Eindhovenaren ook vaker met de hakken over de sloot dan nodig is. Rik Elfrink wijt het lastige seizoen aan een gebrek aan kwaliteit binnen de ploeg.

Volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad is Xavi Simons een uitzondering binnen de selectie. De jongeling presteert wekelijks beter dan zijn ploeggenoten en lijkt de kar te moeten trekken in Eindhoven. "Simons heeft veel te veel matige spelers om zich heen, bijvoorbeeld Ramalho en Mwene", opent Elfrink in de Peesjevee-podcast van het Eindhovens Dagblad. "Dat zijn degelijke Eredivisiespelers, maar bij PSV spelen vereist gewoon een bepaald niveau. En ik vind dat deze spelers dat dit seizoen niet consequent hebben laten zien."

Elfrink stelt dat een aantal spelers het niveau bij PSV niet halen. "Ik wil die mensen niet in diskrediet brengen, want het zijn uiteindelijk allemaal profs en ook regelmatig goede krachten", gaat de journalist verder. "Alleen PSV is iets anders dan een subtop-club. Daar moet je top zijn en kampioen worden. Op een gegeven moment moet je daar als Earnest Stewart over gaan nadenken. Een aantal spelers zal hij in mijn ogen echt moeten gaan doorselecteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!