Marokko boekt historische overwinning op nummer één van de wereld Brazilië

26-03-2023 07:51
1

Marokko heeft in de nacht van zaterdag op zondag met 2-1 gewonnen van Brazilië. Na het verrassend goed verlopen WK in Qatar verlengden de Leeuwen van de Atlas het succesverhaal.

De oefenwedstrijd in Tanger was het eerste optreden van de Marokkanen na het succesvol verlopen WK. Aan de aftrap stonden voormalig Eredivisiespelers Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat bij Marokko en Antony bij Brazilië. Na een klein half uur zette Sofiane Boufal de thuisploeg op voorsprong. De aanvaller schoot de bal voorbij doelman Weverton waardoor de ploeg van Walid Regragui met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft waren het de Goddelijke Kanaries die wat terug deden. Manchester United-middenvelder Casemiro schoot van afstand op doel. Doelman Yassine Bounou dook over de bal heen waardoor de stand 1-1 werd. Het slotakkoord was echter voor Marokko. Invaller Abdelhamid Sabiri schoot via de onderkant van de lat raak waardoor de Marokkanen wonnen van de mondiale nummer één op de FIFA-wereldranglijst.