Nieuws

'Of ik de eerste linksback van Ajax wil worden? Honderd procent'

'Of ik de eerste linksback van Ajax wil worden? Honderd procent'

25-03-2023 22:03 Laatste update: 22:52

Als het aan Anass Salah-Eddine ligt, is hij komend seizoen de eerste linksback van Ajax. De linkspoot wordt momenteel verhuurd aan FC Twente en doet het daar naar behoren.

De goede vorm van Salah-Edinne werd beloond met een oproep voor Jong Oranje. Zaterdagavond maakte de linksback annex middenvelder zijn debuut voor tegen Jong Noorwegen. Het oefenduel werd met 3-0 gewonnen. Na afloop werd hem gevraagd of hij klaar is voor de concurrentiestrijd bij Ajax komend seizoen. "Honderd procent", antwoordde hij tegenover ESPN.

"Ze hebben een nieuwe linksback gehaald (Owen Wijndal, red.) en er kwamen ook jongens vanuit de jeugd", vervolgt Salah-Eddine. "Voor mij was het in het begin van het seizoen duidelijk dat ik minuten elders wilde gaan maken, om mezelf te laten zien aan Ajax en Nederland. Ik heb dat tot nu toe goed gedaan. Het seizoen is nog niet klaar. Voor volgend seizoen moet ik nog met Ajax overleggen wat zij willen en anders is het gewoon de concurrentiestrijd aan gaan."

@voetbalnieuwsvn Wie moet de eerste linksback worden bij Ajax?🤔🔴⚪️👇 #ajax #wijndal #owenwijndal #anasssalaheddine #salaheddine #daleyblind #blind #jorrelhato #hato #twente #fctwente #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Salah-Eddine kreeg de vraag of hij komend seizoen de eerste linksback van Ajax wil worden. "Ja", antwoordde hij kort maar krachtig. FC Twente heeft kenbaar gemaakt ook met de linkspoot verder te willen. Het is onbekend hoe Ajax over de toekomst van Salah-Eddine denkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!