Nieuws

Oranje tegen Gibraltar: zo verliepen de eerdere ontmoetingen met de voetbaldwerg

Oranje tegen Gibraltar: zo verliepen de eerdere ontmoetingen met de voetbaldwerg

21-11-2023 15:00 Laatste update: 15:00

Het Nederlands elftal krijgt op dinsdagavond de kans om de kers op de taart te zetten in de EK kwalificatie. Na een overwinning op Ierland werd die al behaald, maar een uitwedstrijd met Gibraltar wacht nog. Een monsterscore lonkt, maar wat is eigenlijk de grootste zege ooit op de voetbaldwerg en wie kwamen er toen tot scoren? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Gibraltar - Nederland 0-7

Slechts driemaal eerder stond het Nederlands elftal tegenover Gibraltar en dat nog helemaal niet zo lang geleden. Het eerste duel tussen Oranje en Gibraltar was op 30 maart 2021 in Gibraltar. Destijds werd er gespeeld om de kwalificatie voor het WK 2022. Onder leiding van Frank de Boer werd de grootste zege van Oranje op Gibraltar geboekt.

Oranje begon dat duel met Tim Krul op goal, terwijl Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Owen Wijndal de achterhoede vormden. Op het middenveld kregen Davy Klaassen, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum een basisplaats en in Luuk de Jong stond in de punt, geflankeerd door Memphis Depay en Steven Berghuis. Door doelpunten van Berghuis, L. De Jong, Memphis (2), Wijnaldum, de ingevallen Donyell Malen en Donny van de Beek werd het 0-7.

Nederland - Gibraltar 6-0

Het andere duel tussen het Nederlands elftal en Gibraltar werd afgewerkt op 11 oktober 2021. Dit keer stond Louis van Gaal aan het roer, nadat De Boer bij Oranje vertrok na een teleurstellend EK. Dit keer stond Justin Bijlow onder de lat bij het Nederlands elftal. In het centrum van de verdediging begon Virgil van Dijk met Stefan de Vrij, met Dumfries en Blind op de backposities. Frenkie de Jong, Wijnaldum en Klaassen vormden wederom het middenveld en in de voorhoede begonnen Noa Lang, Memphis Depay en Steven Berghuis.

In De Kuip werd er wederom eenvoudig gewonnen van voetbaldwerg. Door doelpunten van Van Dijk, Memphis (2), Dumfries, Donyell Malen en de ingevallen Arnaut Danjuma werd het 6-0. Memphis had dat duel een hattrick kunnen scoren, maar de spits miste in de negentiende minuut een penalty.

Nederland - Gibraltar 3-0

In het thuisduel kwam Nederland niet verder dan een schappelijke 3-0. Op 27 maart 2023 stond de tweede speelronde van de EK kwalificatie op het schema in De Kuip. Een grote score zou het niet worden. Liam Walker kon na 51 minuten het veld verlaten, maar ook daarna zwong het Oranje van Ronald Koeman niet. Memphis Depay scoorde de openingstreffer.

Daarna zou Nathan Aké de grote man van de avond worden. Hij scoorde tweemaal beginnend in de vijftigste minuut. Ook in minuut 82 was het nog een keer raak voor de Manchester City-verdediger. Zijn eerste doelpunt knikte hij mooi binnen na een voorzet van Denzel Dumfries, maar zijn tweede goal was een kolderiek moment. Zelf gleed Aké weg, maar via via belandde zijn schot toch in het doel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

logo

Gibraltar

  • 0
  • 6
FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
dinsdag 21 november 2023
Stadion
Estádio Do Algarve
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Kardeşler