Franse bond toont Mbappé-speech in de rust tegen Oranje: 'Laat ze niet ademen'

25-03-2023 17:44

Frankrijk had vrijdag in de eerste helft het mes op de keel van Nederland en ging met een 3-0 voorsprong naar de kleedkamer. De Franse bond heeft een filmpje naar buiten gebracht waarin te zien was hoe aanvoerder Kylian Mbappé Les Bleus in de rust aanspoorde.

"Goed gedaan, jongens, goed gedaan. Dat is het! Zo begin je aan wedstrijden, zo hoort het. We laten ze niet ademen, niets. We doen precies hetzelfde. We laten niet los, zo doen we het", valt te horen uit de mond van de wereldspits. Mbappé was zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor twee doelpunten en een assist. Bij het zien van de beelden is het lastig te beseffen dat de speler pas 24 jaar oud is.

Nederland leed vrijdagvond de snelste 3-0 achterstand sinds 1919. De Fransen hadden daar slechts 20 minuten en 41 seconden voor nodig. Oranje verloor met 4-0 en moet maandag de rug rechten tegen voetbaldwerg Gibraltar, dat dezelfde avond met 0-3 onderuit ging tegen Griekenland.