Reactie

Dallinga steeds dichter bij Oranje-selectie: 'Keuze van de bondscoach respecteren'

Dallinga steeds dichter bij Oranje-selectie: 'Keuze van de bondscoach respecteren'

25-03-2023 13:55

Thijs Dallinga komt, in feite, steeds dichter bij een plekje in de selectie van het Nederlands elftal. De spits van Toulouse maakt het gehele seizoen al indruk in de Ligue 1, maar bondscoach Ronald Koeman koos niet voor hem, maar voor Brian Brobbey als pinchhitter. Het brengt de voormalig speler van Excelsior, FC Groningen en FC Emmen niet in de war.

Dallinga zag hoe twee andere Oranje-spitsen, Luuk de Jong en Vincent Janssen, afgelopen maand bedankten. "Feitelijk gezien zijn het natuurlijk twee concurrenten minder", zo stelt hij voor de camera's van de NOS. "Als je ziet waar ik vorig jaar stond, dan gaat het snel. Maar ik ben ook van het rustig opbouwen, dus ik ben niet zo snel iemand die zegt dat ik gelijk in Oranje moet. Maar we komen inderdaad weer een stapje dichterbij."

Koeman stamelde nogal wat toen hij op de persconferentie werd gevraagd naar de selectie van Brian Brobbey, en waarom hij niet bijvoorbeeld Dallinga een kans had gegeven. "Natuurlijk heb ik ook de jongens in Frankrijk gevolgd", zo zei hij. "Maar ik heb deze keuze voor Brobbey gemaakt, omdat ik die tien dagen wil zien. Want ik denk nog steeds dat hij beter wordt."

Het brengt de goaltjesdief van Toulouse niet in de war. "Daar wil ik niet te veel over zeggen. Ik ben nu gewoon heel erg blij met hoe het gaat en natuurlijk hoop je er stiekem soms op, want het gaat goed. Maar uiteindelijk moet je het gewoon elke week laten zien en moet je de keuze van de bondscoach respecteren."

Of de scouting van Oranje wellicht niet zo snel over de landsgrenzen kijkt? "Dat weet ik niet. Wat ik zeg, het is aan de jongens die er buiten vallen om te laten zien dat ze erbij horen." Desondanks uitte Dallinga in een eerder interview wat kritiek op het selectiebeleid. "Dat was een beetje met een knipoog. Ik had het natuurlijk wel over Branco (Van den Boomen, red.). Die draait ook een goed seizoen. Ik zag inderdaad de kop die werd doorgestuurd. Voor dat soort sites is het makkelijk om lezers te krijgen. Ik maak me er niet zo druk om. Ik heb zeker niet het idee dat Koeman niet naar Frankrijk kijkt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!