Opinie

Voormalig Bayern-aanvaller cynisch over bestuurstop: 'Gefeliciteerd, FC Hollywood'

Voormalig Bayern-aanvaller cynisch over bestuurstop: 'Gefeliciteerd, FC Hollywood'

25-03-2023 12:46

Mario Basler heeft zijn vraagtekens gezet bij het ontslag van Julian Nagelsmann als trainer van Bayern München. De Zuid-Duitsers besloten wegens wisselvallige prestaties de samenwerking met de 35-jarige oefenmeester te stoppen, maar volgens de oud-speler moet er meer aan de hand zijn. Hij vindt bovendien dat de bestuurlijke top van Bayern zich flink achter de oren moet krabben.

De voormalig topschutter van de Bundesliga zegt in zijn podcast bij Sport1 'verrast' en 'totaal verbijsterd' te zijn over het feit dat Nagelsmann op straat werd gezet, en Thomas Tuchel nog geen dag later al werd gepresenteerd. "Een paar dagen geleden schaarden ze zich nog duidelijk achter Nagelsmann. Ik weet niet wie er ineens een kort lontje had. Sommige bestuursleden bij Bayern moeten eens nadenken of ze geschikt zijn voor deze baan. Het maakt niet uit wie ervoor verantwoordelijk is."

Hij vindt dat de zogenaamde 'tegenvallende prestaties' wel meevallen en dat er dus meer aan de hand moet zijn dan alleen het sportieve plaatje. "Ze zijn nog op drie fronten actief. Je staat inderdaad tweede in de competitie, maar volgende week staat de topper tegen Dortmund op het programma. Win je die, dan ben je weer koploper. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er meer is gebeurd, want pas een week na een nederlaag afscheid nemen van een trainer…"

Volgens Basler is dit het moment waarop Bayern wellicht een verandering in de bestuurscultuur moet doorvoeren. "Er moet wat anders gebeuren. Je moet je altijd afvragen of het klopt wat je doet, als je aan het roer staat bij een groot bedrijf. Ze moeten nadenken of ze geschikt zijn. Als je zo'n beslissing donderdagavond maakt en dat lekt uit, dan zeg ik: 'Gefeliciteerd, FC Hollywood!'."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!