Nieuws

Deschamps geniet van Mbappé: 'De aanvoerdersband verandert niets aan hem'

Deschamps geniet van Mbappé: 'De aanvoerdersband verandert niets aan hem'

25-03-2023 09:55

Didier Deschamps was na afloop van de 4-0 overwinning op het Nederlands elftal lovend over aanvoerder en sterspeler Kylian Mbappé. De Fransman scoorde tweemaal en bekroonde daarmee zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van Les Bleus.

Mbappé liet zijn klasse zien in de wedstijd tegen Nederland. Met name zijn tweede, en de vierde voor de Fransen, was van grote schoonheid. Deschamps kon na afloop ook niet om de klasbak heen. "De aanvoerdersband verandert niets aan hem", begon de bondscoach tegenover L’Équipe. "Hij raakt overal in betrokken en geniet er van. Hij werkt hard net als zijn teamgenoten. Hij veranderde meermaals van positie en wist hoe hij moest compenseren. Hij is de spits, maar speelt vaker op deze manier. Net als de rest van het team had hij de drang om een goede wedstrijd te spelen en bovenal te winnen."

Ook teamgenoot Eduardo Camavinga was onder de indruk van zijn landgenoot. "Voor de wedstrijd drukte hij ons op het hart om in de eerste minuten sterk te beginnen", vertelt Camavinga bij RMC Sport. "En tijdens de rust zei hij dat we door moesten gaan. Dat als we zes keer konden scoren, dat we er zes moesten maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!