Nieuws

Wijnaldum dacht dat de buikgriepklachten een grap was: 'Zag het bij het ontbijt'

Wijnaldum dacht dat de buikgriepklachten een grap was: 'Zag het bij het ontbijt'

25-03-2023 08:53

Georginio Wijnaldum dacht dat de afmeldingen van meerdere Oranje-spelers door buikklachten een grap was. Na de afstraffing tegen Frankrijk (4-0) wil de middenvelder echter niet wijzen naar de afwezigen.

Wijnaldum zat voor het eerst in een lange tijd weer bij het Nederlands elftal. Afgelopen week had de routinier het gevoel dat hij in de maling werd genomen toen hij hoorde over de buikklachten bij enkele spelers. "Ik dacht dat het ging om een grap. De jongens meldden zich af op de groepsapp, eerst Sven Botman en daarna Joey Veerman. Pas bij het ontbijt merkte ik dat het echt waar was. Maar dan nog mogen we onze fouten niet zo laten afstraffen", vertelde de middenvelder na de snoeiharde nederlaag in Parijs op een persmoment.  

De ervaren middenvelder wilde het verlies ook niet afschuiven op het feit dat er meerdere spelers afwezig waren. "Ik wil niet echt kijken naar de afwezigen. Natuurlijk weten we wat Frenkie de Jong kan brengen en wat voor soort voetballer hij is. En Cody Gakpo is dreigend en kan voor goals zorgen, terwijl Matthijs de Ligt het goed doet bij Bayern München. Maar als je ziet hoe we de goals weggeven, dan heeft dat niks te maken met kwaliteiten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!