Nieuws

'Staan 3-0 achter en volgens mij zitten we ook op de bank om dingen te veranderen'

'Staan 3-0 achter en volgens mij zitten we ook op de bank om dingen te veranderen'

25-03-2023 08:12

Ronald Koeman stelt dat de wissel van Kenneth Taylor noodzakelijk was om de wedstrijd te laten kantelen. De bondscoach zag echter dat zijn ploeg zowel voor als na de vroege wissel geen grip op de wedstrijd kon krijgen.

Nederland verloor vrijdagavond met 4-0 tegen een oppermachtig Frankrijk. Koeman besloot na een half uur in te grijpen aangezien zijn ploeg al tegen een 3-0 achterstand aan keek. "Je staat dan 3-0 achter en volgens mij zitten we ook op de bank om dingen te veranderen. Dat hebben we gedaan", vertelt de 60-jarige bondscoach. "We hebben Wout Weghorst gebracht en Xavi Simons op 10 gezet. Dan moet je iemand eruit halen, dat moest een van de beide controlerende middenvelders worden; om aanvallend iets meer te brengen. We moesten iets doen om nog een goal te maken, maar dat zat er uiteindelijk totaal niet in."

Vooraf ging het veel over de keuze voor een 4-3-3 systeem. Koeman stelt dat het achteraf altijd makkelijk praten is als dingen anders uitvallen dn dat je hoopt. "Je denkt na over hoe de wedstrijd is geweest, waar we de fouten hebben gemaakt en wat we hadden kunnen doen? Dan denk je aan van alles. Maar uiteindelijk is dat allemaal achteraf praten. We hebben deze week keuzes gemaakt op basis van wat we gezien hebben en de fitheid van de spelers', verwees hij naar het buikgriepvirus dat rondwaarde in de selectie. 'We hebben het simpel willen houden door poppetjes in te wisselen. Je kunt je altijd afvragen of de keuzes juist waren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!