Nieuws

De Roon: 'Grafstemming in de kleedkamer, met onze neus op de feiten gedrukt'

De Roon: 'Grafstemming in de kleedkamer, met onze neus op de feiten gedrukt'

25-03-2023 07:25

Marten de Roon spreekt over een grafstemming bij het Nederlands elftal na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. De middenvelder ziet in dat de vroege achterstand bepalend was voor de wedstrijd.

De Roon speelde een matige wedstrijd en leed meermaals balverlies op het middenveld. De 35-voudig international stelt dat iedereen in de spiegel moet kijken na de ontluisterende nederlaag. "Het is een grafstemming in de kleedkamer. Niemand weet echt wat hij moet zeggen. Het is meer ongeloof. Ik denk dat er morgen naar de beelden gekeken wordt en dat we dan met onze neus op de feiten worden gedrukt", vertelt De Roon na de wedstrijd bij de NOS. "Als je de bal verliest, doe het dan hoog en achter hun verdediging. Nu deden we dat bij de eerste twee goals te dicht op ons doel en dat straffen zij razendsnel af."

Volgens De Roon zat het tactisch goed in elkaar bij Frankrijk. "Zij maakten goed gebruik van verdedigers die mee naar voren kwamen, waardoor je als middenvelder moet uitstappen. Dan kom je in grote ruimtes te spelen en daar maken zij gebruik van. In het enthousiasme loop je soms uit je taak of uit je functie. Het is bij zo'n achterstand juist belangrijk om de ruimtes klein te houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!