Nieuws

Ajax heeft trainingskamp in Portugal per direct verlaten door coronabesmetting

Ajax heeft trainingskamp in Portugal per direct verlaten door coronabesmetting

06-01-2022 10:30 Laatste update: 13:04

Ajax heeft het trainingskamp in de Portugese Algarve woensdag verlaten. Net als veel andere Eredivisie-clubs hebben ook de Amsterdammers te maken met ten minste één positieve coronatest.

Ajax licht het besluit toe in een statement. 'Om een uitbraak te voorkomen en met het oog op de start van de tweede seizoenshelft, zondag 16 januari tegen FC Utrecht, wil Ajax geen risico’s nemen. Daarom is uit preventief oogpunt besloten om woensdag terug te keren naar Amsterdam.'

Eerder op de woensdag kwam naar buiten dat er minimaal één persoon positief is getest op het coronavirus. Over het individu dat besmet is geraakt met COVID-19 doet de club geen uitlatingen.  

De besmette persoon is direct in quarantaine gegaan om verdere besmettingen te komen. Voordat Ajax afgelopen weekend naar Portugal afreisde testten alle zestig spelers en stafleden nog negatief. Woensdag ontbrak alleen Victor Jensen op de ochtendtraining. Het is onduidelijk of zijn absentie door een blessure kwam of door het afleggen van een positieve test.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!