België langs Zweden met hattrick-held Lukaku, Ibrahimovic (41) maakt minuten

24-03-2023 22:43 Laatste update: 23:01

België heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in het EK-kwalificatieduel met Zweden. Romelu Lukaku wist met een hattrick de wedstrijd naar de Rode Duivels toe te trekken. PSV'er Johan Bakayoko maakte minuten én gaf een assist: het werd 0-3 in Zweden.

Bakayoko werd opgeroepen bij de Belgische nationale ploeg en zag de Rode Duivels na 35 minuten op voorsprong komen door Lukaku. Vlak na rust wist de sterke Belg opnieuw te scoren door van dichtbij binnen te tikken. Bakayoko mocht na een uur binnen de lijnen komen en verving Dodi Lukébakio. De aanvaller van PSV ging knap langs zijn man en gaf goed voor op Lukaku, die zijn hattrick completeerde. Oud-Vitesse speler Loïs Openda kwam in de slotminuut nog op het veld.

Zlatan Ibrahimovic mocht ook nog een kwartier volmaken bij Zweden. Met zijn 41 jaar is de Zweed de op één-na-oudste EK-ganger ooit van het toernooi. Zweden likt de wonden en België begint sterk aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2024.