Nieuws

Oranje-debutant Geertruida maakt goede indruk: 'Wordt aan zijn lot overgelaten'

Oranje-debutant Geertruida maakt goede indruk: 'Wordt aan zijn lot overgelaten'

24 maart - 21:48 Laatste update: 21:50

Kenneth Taylor werd na een half uur al gewisseld in het duel tussen Oranje en Frankrijk. Analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zetten hun twijfels bij de prestaties van de middenvelder, maar zijn vol lof over debutant Lutsharel Geertruida

Van Hooijdonk laat van zich horen tijdens de rustanalyse van de NOS. Oranje kwam na 20 minuten op een 3-0 achterstand. "Het zijn gewoon slechte ballen, daarom kom je niet aan voetballen toe. Mbappé doet dat wél. Dan maak je het spel sneller en gevaarlijker. Het is twee klassen beter."

Van der Vaart springt bij. "Je zegt slechte bal, maar het is ook kwaliteit. Als je hem geeft, moet het in de loop. Dat is kwaliteit, dat heeft Frankrijk veel meer. Je mag veel meer van Kenneth Taylor verwachten. Ik twijfel echt aan zijn plafond. Dat laat hij vandaag zien, het is makkelijk om hem erop af te rekenen, maar ook bij Ajax zie ik het nu niet."

Toch willen de twee ook de complimenten aan de vice-wereldkampioen geven. "Je speelt wel tegen een geweldige tegenstander. Ze krijgen teveel ruimte aan de bal. Dan wordt elke bal gevaarlijk. Ik vind de 3-0 ook niet fout van Geertruida, want hij reageert en stapt naar voren. Je mag het compliment ook bij de Fransen leggen. Het onverwachte verwachten deed Mbappé wel en Geertruida wel."

Geertruida debuteert bij Oranje, Van der Vaart is onder de indruk ondanks de achterstand. "Ik vind dat Geertruida goed speelt. Hij is goed aan de bal en heeft vertrouwen, maar hij wordt aan zijn lot overgelaten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie