Nieuws

Deze spelers gingen Geertruida voor met Oranje-debuut onder bondscoach Koeman

Deze spelers gingen Geertruida voor met Oranje-debuut onder bondscoach Koeman

24-03-2023 20:45 Laatste update: 20:49

Ronald Koeman laat vrijdag Lutsharel Geertruida debuteren bij het Nederlands elftal in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Welke spelers debuteerden eerder onder de bondscoach in zijn eerste periode? VoetbalNieuws zocht het uit. 

Alle debutanten onder Ronald Koeman

Koeman stond in 2018 aan het roer bij Oranje en mocht onder meer Ajax-talent Frenkie de Jong en Denzel Dumfries laten debuteren. Dit gebeurde in het duel met Duitsland dat met 3-0 werd gewonnen. Ook Steven Bergwijn, Wout Weghorst en Donyell Malen stonden voor het eerst in een Oranje-shirt onder leiding van Koeman.

Hans Hateboer, Calvin Stengs en Arnaut Danjuma speelden tot dusver minder dan 15 interlands, maar mochten ook alle drie hun intrede maken met Koeman als bondscoach. Spelers met minder van vijf interlands die ook hun debuut maakten onder Koeman, zijn Ruud Vormer, Justin Kluivert, Pablo Rosario, Javairo Dilrosun en Myron Boadu.

Koeman heeft in de selectie onder meer Bart Verbruggen, Joey Veerman en Mats Wieffer opgeroepen die alle drie ook nog kunnen gaan debuteren. Lutsharel Geertruida maakt vrijdag zijn debuut tegen Frankrijk en begint in de basis.

Naam                           Interlands
Frenkie de Jong                 50
Denzel Dumfries                42
Steven Bergwijn                28
Wout Weghorst                  19
Donyell Malen                    19
Hans Hateboer                   13
Calvin Stengs                     7
Arnaut Danjuma                 6
Guus Til                             5
Ruud Vormer                      4
Justin Kluivert                     2
Pablo Rosario                      1
Javairo Dilrosun                  1
Myron Boadu                      1
Lutsharel Geertruida            1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!