Nieuws

Desailly waarschuwt Oranje: 'Ze worden de beste verdedigers van Frankrijk ooit'

Desailly waarschuwt Oranje: 'Ze worden de beste verdedigers van Frankrijk ooit'

24-03-2023 18:49

Marcel Desailly ziet een belangrijke rol weggelegd voor Dayot Upamecano in het Franse nationale elftal. Samen met Ibrahima Konaté zal de verdediger van Bayern München het vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid opnemen tegen het Nederlands elftal.

Desailly was zelf jaren een rots in de branding bij Les Bleus. De tweevoudig Champions league-winnaar stelt dat Upamecano, na het vertrek van Raphaël Varane, het stokje als leider achterin moet overnemen. "Upamecano, die er lang over deed om zich in het Franse team te nestelen, zou de baas moeten zijn die Varane destijds was, gezien de intensiteit en zijn taak om de achterlijn te verdedigen. Dayot heeft iets meer in vergelijking met anderen", vertelt de Fransman in gesprek met L’Équipe.

De 116-voudig Frans international stelt dat Upamecano samen met Konaté de leiders van de toekomst zullen worden. "Ze zijn kalm, sereen en moeten gewoon leren om zich defensief terug te trekken en nederigheid te hebben. Ze hebben het vermogen om te springen en in te grijpen op de tegenstander. Als ze verder gaan, kunnen ze, vooral Upamecano, misschien wel de beste verdedigers worden die Frankrijk heeft gehad. De volgende generatie is echt heel goed. Het is hun tijd, daar ben ik van overtuigd. Ik had geweldige defensieve kwaliteiten, maar ik had niet die een-op-een kwaliteit die Upamecano heeft. Maar eigenlijk, wauw, ik ben zo trots als ik naar ze kijk, mijn ogen stralen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!